fullbokat

 
Igår gick vi på studiobesök i vinterstudion bland annat, intervjuade Gunde Svan(!!!!), och delade ut PT. På kvällen for jag till Lisa och bokade flyg till Stockholm. Imorse ringde väckaren tjugo i åtta för halv nio skulle jag och Agnes stå och dela ut ytterligare en bunt med tidningar. Pass nummer två var på LF men endast en timma sen var det bara masch iväg till fotbollshallen för lite träning. Två rätt häktiska dagar men jag har ändå kul och sen är det väldigt kul att som få känna sig lite engagerad, hehe skämt åsido. Ikväll kollar jag då Showlinjen dansar. 

DAG TVÅ

 
Hängt med Rejne och Reneé fram till lunch, smakat sovas och fotograferat ytterligare. Fick sen skjuts hem av Tom så han stannade hos mig en stund innan middagen och nu är jag hos Elin. Planerna är att få något slags skoljobb gjort, så vi får se om allt går som planerat.  

showlinjen

 
I fredags då vi var och kollade på Showlinjens rep så fick jag även förfrågan om att fota lite till deras hemsida bara som en förberedelse inför SM-veckan då dom, på lördag, har två föreställningar i Kulturtältet både klockan 16.00 och 21.00. Kom dit och kollla vet ja!!

SM-VECKAN

 
Idag drog SM-veckan igång för oss Media elever i åk 2. Jag och Agnes började med att dela ut Piteå Tidningar på Lindbäcksstadion och sen fotade vi runt på stan. Kan säga att det var betydligt fler på Lindbäcksstadion än i stan så vi var färdig med fotandet rätt snabbt och vid halv tre gick jag hem för dagen. Men att fota och ha hand om sociala medier är det som min vecka kommer att fortsätta med. Lär bli intressant och förhoppningsvis lite lärorikt. 
 

The 5th wave

 
 
Lördag hängde jag på IKEA hela dagen och var hemma vid halv åtta. Köpte mig fyra stolar till mitt bord, några ramar, två kuddar och värmeljus. Men när jag var hemma så var det bara skynda sig å duscha för halv nio hade jag Hannes Jacke och Tom bokat biljetter till The 5th wave. En helt ok film, inte kanske den bästa jag sett men inte den sämsta heller. 
 
 
Söndag hade jag Alpha på morgonen och sen under dagen monterade jag ihop en stol, övningskörde och skrev cv. På kvällen åt vi gomiddag och sen for jag med Tom till Elin och bara var sista helgdagen. Stannade där till halv elva ungefär. Idag går jag till 16.20 och om allt går som det ska så kanske jag träffar Amanda och Johanna ikväll, blir mys.

namnsdagen

 
Igår var det Agnes namnsdag så det firar vi med lite tb's. Men tyvärr firade vi inte lite mycket som förra året, skyller lite på den otroliga kylan där. Efter skolan åt jag hos farmor sen gjorde jag inte något speciellt produktivt resten av kvällen, hann med att träna lite men det var nästan över lika fort som jag börjat. Ikväll ska jag och kolla på Showlinjens genrep och även fota lite, blir mys. 
 

FREDAG


Järvträsk

 
Hängde på Toms stuga i helgen och det var så mysigt! Vi körde massa skoter, grillade, åt onyttigt och bara var. Rent sorgligt då vi for hem söndag. 

året 2015

 Bästa köpet? 
. Svårt, skulle säga antingen Rihanna biljetten eller mina converse.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2015? 
. Många låtar och väldigt varierande. Men valde åtta snabba.

 

Vilka har du umgåtts med mest?
. Elin skulle jag väl säga tar hem första priset. 

Har du blivit bättre på något? 
. Jag har utvecklats som person, you live you learn. Har också blivit bättre på att tänka på mitt bästa och släppa grejer som inte ger mig något positivt. 
 
Vad var extra dåligt med året? 
. Börjar väl att säga att jag inte var jättenöjd med sommaren. Men även den fredagen då jag och Agnes tappade tiden helt och for på Willys för billigt lösgodis istället för matten, som jag sa tidigare -en traumaupplevelse. Citerar Agnes "Aldrig sett dig i så mycket panik". Flippade ur, ja. 
 
 
 

Vad var extra bra?
. Att vi börjar få mer och mer tillgängligheter genom att gå Media. Stockholmsresorna var perfekta. USA var också topp tio. 
 
Lärde du känna några nya människor?
. Haha alltså säkert? kan inte säga någon sådär på en gång. Kommit närmare människor jag redan känt. 

Gjorde du någonting under 2015 som du aldrig gjort förut?
. Jag drog till Stockholm två gånger på ett år, och på helt egen hand andra gången. Var i New York, var med på ett bröllop, gick på min första begravning, tog skoterkortet, kollade på sommarkrysset. Alltså man kan göra listan hur lång som helst om man vill men stoppar där. 
 
 
 
 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
. Då jag fick åka till Stockholm med mina vänner och usaresan. Sen att hänga med mina vänner får mig alltid på bra humör. 

 
Största framgång på det privata planet? 
. Vet inte faktiskt, inte något sådär jättetydligt. Har väl blivit lite mer självständig.

Har du haft ett förhållande under 2015?
. Det har jag
 
Vart reste du under 2015?
. Stockholm och Usa. 
 
 
 
 
 
Vilka ser du som de största händelserna under 2015?
. Att jag fick besöka New York, svårt egentligen men det är det tydligaste. 

Vad tänker du göra annorlunda detta år?
. Tänka mer på mitt eget bästa. 

Tror du 2016 kommer bli lika bra?
. 2016 ska bli ännu bättre vilket som. 
 
Vad kommer du sakna från 2015? 
. Solen i Sarasota, 
 
 
 

Vad önskar du att du hade gjort mer?
. Har gjort väldigt mycket 2015. E rätt nöjd egentligen med de saker som jag inte har kunnat påverka. Men annars är det väl de vanliga. Tänkt mer på mig, Varit efterklok fast innan. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
. Tyvärr maxmat, kläder och flygbiljetter skulle jag tro. Mer än tidigare år iallafall. 

Och så slutligen; dina planer för 2016? 
. Rihannas konsert, så kommer förhoppningsvis hänga i Stockholm någon dag det här året också. Fylla arton och ta körkortet. 

tolfte januari

Planerat SM veckan, haft två mattelektioner och knapp någon idrott. En otroligt seg dag. Trivdes ju så bra med lov. Pysslar på med lite diverse ikväll och tar igen vissa saker som jag inte hann med under lovet, saker som att bara ta det lugnt och andas någon sekund. Vi får se om jag klarar av det. 
 
 
 

sista lovdagen

Skriver sista lovdagen med tåren i ögat. Har haft ett perfekt lov, har verkligen tagit vara på varje sekund.
Önskar att det alltid var såhär. 
 
 
 

innebandy fotboll & hockey

 
Igår for jag och Elin och kollade på Toms match som dom lite surt förlorade med 9-10. For sen rätt hastigt efteråt på träningen. Kan väl medge att jag inte glänste med tanke på min frånvaro men det var skönt att få röra på sig, ja. Vid åtta for jag sen till Blåsmark för att kolla när dem spelade hockey. Supermysig kväll. 
 
Idag har jag varit på Alpha och bland annat bakat cakepops med barnen. Tålamodskrävande men barnen var fett smarta så det gick galant. Är nu hemma och ikväll ska jag på Arvids 18år kalas. ses

åttonde januari

Igår fick jag mig en tidigare kväll, blev inte att jag for till Hannes då det blev senare än jag tänkt så Tom kom förbi en stund efter hans träning sen for han vid halv tolv. Idag ska jag in till stan och ikväll blir det middag hos mormor och morfar för morfar fyller år! Kram
 
 

New york sista dagarna

 
 
Sista dagarna innebar att göra det sista som stod på "TO-DO" listan. Bland annat kolla frihetsgudinnan √
 
 
och 9/11 's memorial service
 
 
Vi tog oss även tid att stå i långa köer för att sen få åka upp i Rockafeller center
 
 
och WOW vilken utsikt! Avtryckaren gick på högvarv.
 
 
Hann även med Grand central, det var också en upplevelse. Check på bucketlisten 
 
 
Nöjda efter fyra dagar i New York for vi vidare till Orlando. Äntligen skulle vi få värmen vi längtat efter. När vi kom dit så var det kring 25 plusgrader och enormt fuktigt. Men kameran hängde inte riktigt med där. Vi shoppade mest och hände vid poolen så det var inte jättemycket att fota som man inte redan tagit kort på tidigare år så kommer antingen skriva om basketen eller att fortsätta med Sarasota i nästa inlägg. Stay tuned!!!

trettondagen

 
Igår åt vi tacomiddag sen for jag till Havsbadet för att fota vimmelbilder och det var så kul! Måste även säga att det gick väldigt bra med tanke på att det var min första gång. Tom skjutsade hem mig så snackade lite med han ett tag och redigerade några bilder innan jag somnade. 
 
 

roadtrip

 
Igår vid elva drog vi iväg några stycken till Luleå för en roadtrip, åkte runt på storheden och fördrev tiden på bästa sätt. Vid sex var vi hemma och då for jag och Elin till Lisa för att spendera resten av kvällen. Jättemysig dag. Idag kommer Tom och Elin hit ett tag sen ikväll har jag blivit tillfrågad om jag vill åka till Piteå Havsbad och vimmelfotografera åt PTOWN. Ska bli jättespännande. 

tredje januari

 
Igår for jag med Tom och Elin in till stan och köpte mig en ljusslinga, tredje gången gillt nu. Åt middag på MAX och sen spenderade jag kvällen hos Elin. 10.53 dagen efter planerade vi att spela hockey så det gjorde vi. Väldigt cozy men ack så kallt. Ikväll har jag inget för mig, gjorde just klart årsresumen bland annat. Sen imorgon så åker vi till Lulelååå. bye

ÅRSRESUME 2015

 
Första dagen på året började som det slutade, på livskraft. Sen hade jag och Agnes vår namnsdag, jag serverade på storstrand, provade den nya chokladkakan och körde upp för skoterkortet. 
 
 
 
Februari är vanligtvis den månad då jag gör allra minst. Mös med vänner och gick på utbildningsmässa, där det var en jätteintressant föreläsning med Claudia Galli och kollade på Fifty Shades of Grey med Tova och Elin. Bokade även resa till Stockholm med mina vänner(!!!!), kollade på en jättebra dansföreställning på skolan och tog skoterkortet. 
 
 
 
 I början av mars firade vi Lisa, hade en sleepover med fet brunch. Sen den årliga trippen till hemavan då jag åkte iväg med halsont sen när jag kom hem söndagen hade jag fått körtelfeber:))). Blev ändå frisk rätt fort efteråt men hade här precis kommit på att jag skulle fortsätta med fotbollen så blev ett längre uppehåll där för mig. Serverade sen på Emma och Jakobs bröllop, var ute och körde skoter, lagade taopaj och hälsade på i Hortlax. 
 
 
 
April började med påsklov, var i Arvidsjaur och körde skoter och kollade när resterande åkte slalom. Premiäråkte mopeden för iår, åt massa glass för halva priset, gjorde flera nationella och for till IKEA. Gjorde årets godaste kladdkaka hos Maja, lyssnade på Clara Henry och firade Valborgs med vänner. 
 
 
 
Majmånad drog vi iväg på en superhärligresa till Stockholm. Shoppade och kollade på Zara på Grönan vilket var en av dem bästa konserterna jag varit på. Hann även träffa Julia innan vi åkte hem igen. Sen vägstädade vi med fotbollslaget, var på kalas varav ett som hade temat 70tal. Orienterade, och drog av misstag till Willys istället för på mattelektionen, en trauma upplevelse. Men våren var påväg och jag mådde otroligt bra.
 
 
 
2015 började närma sig sommarlov, fotade på balen, sov i lägenhet och började sommarjobba. Med tanke på vädret här så gjorde jag inte jättemycket. Tog årets första dopp trots kylan, fotade med Tova och hade en myskväll med Elin. 
 
 
 
Började månaden med lite feber, sen drog det mesta igång. Vi sov på Antonsstuga, en superhelg men vädret var tyvärr inte med oss. Drog till Stockholm igen för att verkligen spendera tiden med Julia, där var vi bland annat och såg sommarkrysset. Så mysig och välbehövlig helg. Kom hem och då fyllde Elin år, så lunchade med henne sen åkte dit på kvällen igen. Träffade sen Agnes efter att inte setts sen examen, klippte Toms hår och bodde på hotell. Här någonstans blev jag febrig igen och hade väldigt mycket hosta men krigade mig ändå igenom pdol och då vi cyklade till Brännfors fram och tillbaka. Min farbror gifte sig också den här månaden och jag provade på bumperfotboll vilket var första och sista gången. 
 
 
 
Då sommaren i helhet inte alls bjöd på speciellt bra väder så började det i augusti bli lite ljusare. Hade flera sommarkvällar med volleyboll, båtturer och mys på bastuflotten. Var även ledare för baksemminariet på Livsgott och vi badade nakna. Sen sista veckan var det verkligen kanonväder så solade och badade i princip varje dag. Perfekt slut, för sen den 24 började skolan om och min vardag blev väldigt tung. 
 
 
 
Började månaden med att fylla år vilket alltid kommer göra september till en av favoritmånaderna. Utöver det skaffade vi vattenskoter, spenderade några lunchtimmar på Max och den årliga turen till IKEA. Detta var också en rätt kämpig månad så spenderade mycket tid med vänner bland annat.
 
 
 
Hade många myskvällar, Maja fotade mig och Elin med väldigt lyckat resultat. Firade den här månaden Elsa Julia och Elias som hade ett kalas tillsammans men sen också Maja som hade ett jättemysigt sjuttonårs kalas. Var på välgörenhetskonsert och gjorde tacos med Lisa och Elin innan det var dags för resan till USA. 
 
 
 
Hade över en vecka kvar i USA så fick äntligen en massa efterlängtad värme och såg även min första basketmatch. 9 November var vi hemma och då hade vi Mediaelever en get-together-dag, jag klippte mig och Tom tog körkortet(!!!!). Lyssnade på en a-mazing föreläsning med Tobias Karlsson och tonade håret brunt. En fin månad. 
 
 
 
Sista månaden under tjugohundrafemton så julpyntade vi på estet, spelade innebandy, letade julgran och firade en lillajulafton som gick käpprätt åt skogen om man ens kan säga så. Fick se HOV1 i Luleå och sen fira jul med släkten och nyår med mina allra finaste vänner. En väldigt kortfattad månad. 
 
Så tjugohundrafemton hur ska jag ens kunna sammafatta detta år. Har haft väldigt mycket upp och ner kan jag iallafall direkt säga, så har även iår insett att mina vänner är oerhört viktiga, hade inte klarat mig en dag. Men jag har helt klart haft ett fantastiskt år. Lärt känna både mig själv och andra bättre och varit med om saker som jag aldrig trodde skulle hända. Är oerhört lyckligt lottad och enormt tacksam, det är väl det minsta jag kan säga. Tjugohundrasexton kommer bli spännande, har SM veckan planerad, sen blir det Rihannas konsert med Lisa och Elin och lilla jag kommer förhoppningsvis tillslut få fylla arton. Mest troligt- oerhört lärorikt. 
 

NYÅRSAFTON

 
Nyårsafton firade jag som sagt i Älvsbyn på Livskraft. Iår var jag även med och fixa nyårsmiddagen, ett stressigt arbete men det blev riktigt bra tillslut. Temat för kvällen var barnkalas och iår klädde jag ut mig till Iron man, Elin till Batman och Lisa till Superman. En fin kombo. Då middagen var över städade vi undan och bytte om till nyårsoutfitten. Resten av kvällen dansade vi och sjöng tills inte en kroppsdel orkade med längre. Duschade och sminkade av mig och jag slocknade vid fem. En superfin kväll som jag fick spendera med jättehärliga människor, tacksam.

Julafton 2015

 
Tog inte jättemånga bilder men det här var dom fyra bästa. Älskar julafton. 

GOTT NYTT ÅR