Chokladbomb

 
Efter att jag varit en snabbis på stan med Matilda så blev jag plötsligt sugen på att baka chokladmuffins. Resultatet blev helt fantastiskt och här kommer receptet så ni kan få ta del av detta. (hittade receptet här)
 
1. Sätt ugnen på 175º.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (4 1/2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt).
3. Vispa ihop 125 g smält smör, 2 dl mjölk, 2 st ägg och 2 dl socker.
4. Häll sedan i äggblandningen i bunken med mjölblandningen och vispa tills det är ordentligt blandat. Rör sedan ner ungefär 1 1/2 dl kakao för chokladmuffins (jag brukar alltid smaka av om det behövs mer eller mindre kakao). Rör till sist ner chokladbitarna, ca. 200 g mörk blockchoklad.
5. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca. 30 min.
6. Låt svalna. Klart!
 

That 70's show

 
Sommaren är på väg jag har gjort bort ett engelska prov och muntligt nationella i matte. Så jag bestämde mig för att ha en dag utan plugg idag så nu sitter jag här med min låda mango och ska kolla på lite 70's show. Ikväll har jag träning och sen blir det mer serier. Älskar dagar utan plugg. 
 

Where's the fun in doing what youre told

Sitter här och har precis avslutat mitt engelska plugg inför provet imorgon och som jag sitter här och skriver så kommer jag även på att jag har en svenska uppsats som ska in. Har varit rätt så off här ett tag men har mycket annat som bland annat plugg och träning så.. Blir bara mer och mer less på skolan för varje sekund som går och tydligen så var det någon som tycket det var smart att lämna allt till sist så har även ett matteprov som väntar. Känner mig rätt så stressad för veckorna här framöver men förhoppningsvis så ska det gå att lösa på något sätt. 
 
Fixade även något att ha på mig på examen
 
 
 
 

dfsrf

Bild 1: Vamos a hablar sobre el viaje a carmona.

BIld 2: Carmona es una ciudad de veintetres mil habitantes que esta en el sur de espana, aqui,  cerca de sevilla. Sevilla es la Cuarta ciudad de todo de espana.

Bild 3: En carmona hemos vivido en casas pequenas y blancas, como estas. Las familias con las que hemos vivido han sido muy buenos. Tambien han tenido  curiosidad por nuestra cultura y han sido muy  habladores.

Con todo el grupo hemos visitado muchos edificios viejos en Carmona, Sevilla y Cordoba. En el tiempo libre partes grandes del grupo han estado con nosotros. Hemos conocido algunos amigos de nuestros espanoles y

hemos comido en restaurantes muchas veces. En el fin de semana algunos suecos han ido a la playa y algunos a sevilla para ir a un Centro comercial.

Bild 4: la primera cosa que nos hemos visto se llama plaza de espana y esta en sevilla. Sevilla es la ciudad cuarta de España después de Madrid, Barcelona y Valencia. Se ha construido en 1929 y  representadas todas las provincias de España.

La segunda cosa que hemos visto esta en sevilla tambien. Se llama La Giralda, y con sus 98 metros de altura es como una de las construcciones más famosas de toda Andalucía.

Este edificio ha sido una mesquita al primero, y luego se ha convertido a una catedral.

El Alcazar puerta de Sevilla es un edificio historico situado en Carmona.

Bild 5:La escuela se llama ies maese roodrigo y hay alumnos de trece – dieciocho anos. En la escuela hay ambos bachillerato y instituto. No comeis en la escuela y no pueden ir al couarto de bano sin llave durante las clases.

Bild 6: En espana comen comida con mucho azúcar y galletas de desayuno. ALgunos platos tipicos en andalucia y todo de espana son paella y tapas. Tarta inglesa es un postre muy popular.Los espanoles comen en diferentes horas que nosotros en Suecia.

 

 

 

 


Fredag

 
Hade en supertrevlig valborg med mina kära vänner med spel och prat. Sen resten av dagarna har jag bara hängt med mina vänner och tagit det lungt. Ikväll blev det iallafall en kväll hemma med ¨'Friends'¨ och godis. Imorgon kanske det blir bio och sen får vi vänta och hoppas på att detta lov blir en vecka till eller hur?